Erlan H.'s Unlock-FAQ.This site under construction. Don't worry, it's gonna be cool... Homer's on the job, man!

» Hieronder de meest gestelde vragen over unlocken.

FAQ:Wat is een simlock en waarom?

» Een simlock is een soort softwarematig slot dat op een mobiele telefoon kan zitten waardoor die slechts 1 simkaart(soort) accepteert (bijv. van alleen 1 provider). De provider laat een simlock op een telefoon zetten om te zorgen dat de klant via die provider blijft bellen en er zo meer aan kan verdienen.

^
Wat is unlocken en waarom?

» Unlocken is het verwijderen van de simlock (simlockvrij maken) van een telefoon. Wanneer een telefoon simlockvrij is, accepteert het elke simkaart en kan die dus voor elk willekeurig geschikt netwerk gebruikt worden.
Zo kunt u bijv. een goedkopere abonnement/prepaid-simkaart of in het buitenland een locale simkaart gebruiken. Of wanneer een simkaart behorend bij een toestel verlopen is kan het toestel weer bruikbaar gemaakt worden voor andere simkaarten door het te unlocken. Zo kunt u veel geld uitsparen.

^
Hoe weet ik of een telefoon een simlock heeft?

» De makkelijkste/beste manier is een werkende simkaart van een andere provider proberen. Als er een simlock op zit zal telefoon bijv vragen/aangeven: foute sim, plaats juiste sim, netwerkcode, speciale code, netwerklock, simlock, providerlock, sp-lock, nck, spck, etc. (Een melding als sim plaatsen geeft aan dat de simkaart er niet goed in zit, opnieuw porberen dus.)
Als de telefoon gewoon werkt met een andere simkaart is het toestel al simlockvrij.

^
Hoe kan ik mijn telefoon laten unlocken?

» U kunt door mij uw telefoon laten unlocken. Voor bij unlocken vermelde telefoons kunt u begruik maken van de openingstijden of een afspraak maken.
Indien uw toestel ouder is dan een jaar, is de provider verplicht op aanvraag gratis de unlockcode(s) te verstrekken.

^
Hoe duur is unlocken?

» Voor mijn actuele prijzen: zie unlocken. Bovendien: Te duur? Ergens anders goedkoper? Laat het mij weten, dan komen we er wel uit! En natuurlijk geldt no-cure-no-pay.
Bij een provider zijn unlockcodes binnen een jaar erg duur (vaak boven 60 euro) en scheelt het dus aanzienlijk met mijn prijzen.

^
Hoeveel kwantumkorting kan ik krijgen?

» Bij grote hoeveelheden krijgt u uiteraard kwantumkorting (altijd in overleg):

Aantal:Korting:
2- 410%
5- 920%
10- 2430%
25- 4940%
50+50+%

^
Hoe lang duurt unlocken?

» Unlocken is bij mij klaar-terwijl-u-wacht. Binnen een paar minuten (op uitzondering na) is uw telefoon simlockvrij en kunt u direct een andere simkaart gebruiken. U hoeft uw toestel dus in principe niet te missen.
Wanneer u bij de provider een code aanvraagt kan het ca 2 weken duren voordat u de code heeft (bij problemen kan dat oplopen tot een paar maanden voordat u juiste code heeft).

^
Garantie?

» Uiteraard! Unlocken via (data)kabel of imei: 100% garantie! Ik zal op volledig veilige wijze uw telefoon unlocken. Ik maak uitsluitend gebruik van (semi)professionele, geteste soft/hardware. Mocht er onverwacht wat misgaan zal ik dat oplossen en mocht zelfs dat niet kunnen, dan regel ik op mijn kosten passende vervanging.
Eventuele garantie van provider kan theoretisch vervallen (zie contract provider), maar in praktijk wordt er niet altijd op gecontroleerd.

^
Kan een telefoon op afstand unlocked worden?

» Ja, voor sommige types is het mogelijk op afstand de unlockcode te berekenen aan de hand van het IMEI. Zie daarvoor: unlocken en unlocken op afstand.
Types waar niet bij staat dat het via IMEI kan kunnen dus momenteel NIET via IMEI en heb ik het toestel dus hier nodig om het via kabel te unlocken.
Als langskomen geen optie is, dan kan het ook via de post. Dan komen er wel € 10,- verzendkosten bij (aangetekend/verzekerd).

^
Kan een ander/nieuw type unlocked worden?

» Staat uw toestel NIET bij unlocken? Laat het weten via mailformulier. Het nodige wordt dan evt. aangeschaft en ontvangt u bericht zodra het wel kan.
De prijs zal dan vanaf € 10,- zijn. Oude toestellen vaak alleen via EEPROM (v.a. € 15,-) en single band (in nl alleen kpn en vodafone).
NB: Amerikaanse en Aziatische varianten van types bij unlocken kunnen wel!

^
Kan een andere lock/code verwijderd worden?

» Simlock: ja, die kan uit diverse delen bestaan en is o.h.a. geen probleem.
» Toestelcode: ja, veel toestellen hebben mogelijkheid tot toestelcode (ook wel usercode, beveiligingscode, slotcode, etc genoemd). Dat is geen simlock, maar is door de gebruiker ingesteld en is ook door mij te deblokkeren/verwijderen.
» Combinatie: unlocks zijn bij mij incl. evt. toestelcode (en andersom).
» PIN/PUK: nee, zitten op simkaart en PUK kunt u bij provider opgevragen.

^
Kan elke (software)versie gedaan worden?

» Ja, in principe kunnen alle versies unlocked worden (zowel prepaid als abonnement en van alle providers, ook buitenlandse...)

^
Kan een lock hersteld worden?

» Ja, indien nodig (voor bijv garantie) soms simlock te herstellen v.a. € 5,-.

^
Waarom niet meer unlocken voor een knaak?

» Door aanschaf van veel software/hardware (van vaak honderden euro's per merk/serie, totaal enkele duizenden euro's) zijn prijzen gestegen om investeringen terug te verdienen. Daardoor nu wel zo goed als alle merken/types mogelijk, maar wel nog steeds goedkoper dan de rest :-)

^
Kan je alsjeblieft gratis software sturen?

» Nee, er zijn vele sites waarop het te vinden is en ik heb geen tijd meer gratis helpdesk te zijn. Als ik het kan vinden, kan iedereen dat. Goed zoeken op internet dus.
Verder is veel software die ik gebruik beveiligd met hardware, dus zou opsturen zinloos zijn (en is ook niet gratis te vinden op internet).

^
Verkoop je ook unlocksoftware/hardware?

» Nee, veel tools heb ik voor mezelf aangeschaft en ik ga geen tussenhandelaar worden. Daar kan ik dus niet mee helpen, tenzij anders vermeld.

^
Wat is de volledige site? (Geen menu links)

» Voor de genen die binnen zijn gekomen in een van de subframes en dus niet de volledige site zien, de hoofdpagina is: https://www.erlan.nl

^
...?

» Heeft u vragen/toevoegingen? Voor vragen, op- en/of aanmerkingen, etc kunt u gebruik maken van mailformulier, mail , ICQ of MSN.

^
Naar boven | Terug | Hoofdpagina